Алем Делић због силовања сустанарке осуђен на осам година затвора

Небојша Томашевић
Алем Делић због силовања сустанарке осуђен на осам година затвора

БАЊАЛУКА - Алем Делић (21) из Травника осуђен је у бањалучком Окружном суду на осам година затвора због силовања и премлаћивања сустанарке М. У. (68).

Њему је у изречену казну урачунато вријеме које је провео у притвору од 25. септембра до 25. октобра прошле године.

Према пресуди, Делић је злочин починио 25. септембра прошле у кући у Булевару Војводе Степе Степановића у Бањалуци, у којој су он и жртва живјели као подстанари.

- Око један час је ушао на спрат у собу гдје је спавала М. У. (68) и ударио је пет-шест пута песницом по глави, онесвијестио је и силовао. Након тога је уринирао по њој и побјегао. Нанио јој је тешке повреде - наведено је у пресуди.

Делић је недавно на суђењу изјавио да се не сјећа да је силовао и претукао М. У. и да је кобне вечери био пијан и користио наркотике. Наагласио је да је са жртвом био у добрим односима и да су често заједно пили кафу и јели.

- Не могу да кажем ни да сам крив ни да нисам. Вече прије сам с другом Милошем пио алкохол и користио марихуану и посљедње чега се сјећам је да сам био у ноћном клубу "К4" и да сам заспао. Не сјећам се одласка кући, само буђења у соби у хлачама које су биле мокре. Милош је био ту, али се не сјећам да сам га довео. Тада ме позвао шеф па сам отишао на спрат да се пресвучем гдје сам срео оштећену - казао је Делић.

Додао је да му је М. У. када га је видјела рекла "Види шта си ми урадио" и "Зашто ти је то, сине, требало" те да је имала масницу и затворено око.

- Претпоставио сам да је претучена, али се нисам сјећао ничега. Рекао сам јој да није могуће да сам то урадио и да ћемо причати када се вратим с посла - присјетио се Делић који је тај дан ухапшен на послу у Дервенти.

Казао је да је са другом Милошем, коме се не сјећа презимена, кобне вечери у ноћном клубу "К4" попио пет-шест бокала вина те да су пушили и џоинт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана