Alem Delić zbog silovanja sustanarke osuđen na osam godina zatvora

Nebojša Tomašević
Alem Delić zbog silovanja sustanarke osuđen na osam godina zatvora

BANjALUKA - Alem Delić (21) iz Travnika osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog silovanja i premlaćivanja sustanarke M. U. (68).

Njemu je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 25. septembra do 25. oktobra prošle godine.

Prema presudi, Delić je zločin počinio 25. septembra prošle u kući u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci, u kojoj su on i žrtva živjeli kao podstanari.

- Oko jedan čas je ušao na sprat u sobu gdje je spavala M. U. (68) i udario je pet-šest puta pesnicom po glavi, onesvijestio je i silovao. Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. Nanio joj je teške povrede - navedeno je u presudi.

Delić je nedavno na suđenju izjavio da se ne sjeća da je silovao i pretukao M. U. i da je kobne večeri bio pijan i koristio narkotike. Naaglasio je da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima i da su često zajedno pili kafu i jeli.

- Ne mogu da kažem ni da sam kriv ni da nisam. Veče prije sam s drugom Milošem pio alkohol i koristio marihuanu i posljednje čega se sjećam je da sam bio u noćnom klubu "K4" i da sam zaspao. Ne sjećam se odlaska kući, samo buđenja u sobi u hlačama koje su bile mokre. Miloš je bio tu, ali se ne sjećam da sam ga doveo. Tada me pozvao šef pa sam otišao na sprat da se presvučem gdje sam sreo oštećenu - kazao je Delić.

Dodao je da mu je M. U. kada ga je vidjela rekla "Vidi šta si mi uradio" i "Zašto ti je to, sine, trebalo" te da je imala masnicu i zatvoreno oko.

- Pretpostavio sam da je pretučena, ali se nisam sjećao ničega. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio i da ćemo pričati kada se vratim s posla - prisjetio se Delić koji je taj dan uhapšen na poslu u Derventi.

Kazao je da je sa drugom Milošem, kome se ne sjeća prezimena, kobne večeri u noćnom klubu "K4" popio pet-šest bokala vina te da su pušili i džoint.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana