Потврђена оптужница против Едина Агића: Након свађе комшију претукао на смрт

Небојша Томашевић
Потврђена оптужница против Едина Агића: Након свађе комшију претукао на смрт

ДОБОЈ - Добојлија Един Агић (31), звани Едо, оптужен је за убиство комшије Јелисије Ђукића (70) којег је на смрт претукао након краће свађе у ходнику стамбене зграде у којој су обојица становали, у улици Светог Саве.

Оптужницу против њега подигло је добојско Окружно тужилаштво у Добоју. Злочин се десио 14. августа ове године када су се Ђукић и Агић посвађали на ходнику зграде.

- Оптужени Агић напао је Ђ. Ј. иако је знао да је он особа старије животне доби од 70 година те да је крхког здравља. Ударио га је више пута у предјелу главе, врата и грудног коша. Жртва је задобила низ тјелесних повреда, усљед чега је наступила насилна смрт, непосредно усљед тешког поремећаја функције дисања. До тога је дошло због вишеструког прелома ребара и нагњечења плућа - стоји у оптужници коју је потврдио Окружни суд у Добоју.

У оптужници се додаје да је оптужени био свјестан да усљед задавања удараца таквог интензитета, код особе старије доби и нарушеног здравља, може наступити смрт. 

Убијени Ђукић био је предсједник Кућног савјета зграде у којој се догодио злочин, а Агић је у истој згради са невјенчаном супругом становао као подстанар. 

У вријеме овог злочина с Агићем је била његова партнерка Биљана Ј. (60) која је након убиства хапшена, али она није оптужена.

Према незваничним информацијама, мотив злочина су конфликти које је овај пар имао са жртвом. 

Како су испричали становници зграде, Ђукић је Агића и његову партнерку више пута раније упозоравао због бахатог и неодговорног понашања, галаме, гласне музике. Они су испричали да се тај пар доселио три мјесеца прије убиства и да су они са њима од почетка имали проблема. 

Према њиховим ријечима, кобног дана Агић и Биљана Ј. су прали тепих у стубишту и пустили су воду која је текла по степеницама. 

Ђукић их је тада наводно упозорио да то не чине и дошло је до свађе, током које је старац тражио од њих да се иселе. Агић је током свађе насрнуо на Ђукића и претукао га на смрт. 

Оптужени Агић налази се у притвору и ту мјеру му је након потврђивања оптужнице суд и продужио. 

Према судском рјешењу, притвор може трајати најдуже до двије године од дана доношења посљедњег рјешења. Ову мјеру суд ће контролисати свака два мјесеца.

ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ

Оптужени Един Агић је хапшен раније због сумње да је физички напао и повриједио невјенчану супругу Биљану Ј.

- Напад се догодио у стану који су користили и због тога је против Агића поднесен извјештај због насиља у породици. Тада је пуштен на слободу, а жртва је остала да живи с њим - каже извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана