Potvrđena optužnica protiv Edina Agića: Nakon svađe komšiju pretukao na smrt

Nebojša Tomašević
Potvrđena optužnica protiv Edina Agića: Nakon svađe komšiju pretukao na smrt

DOBOJ - Dobojlija Edin Agić (31), zvani Edo, optužen je za ubistvo komšije Jelisije Đukića (70) kojeg je na smrt pretukao nakon kraće svađe u hodniku stambene zgrade u kojoj su obojica stanovali, u ulici Svetog Save.

Optužnicu protiv njega podiglo je dobojsko Okružno tužilaštvo u Doboju. Zločin se desio 14. avgusta ove godine kada su se Đukić i Agić posvađali na hodniku zgrade.

- Optuženi Agić napao je Đ. J. iako je znao da je on osoba starije životne dobi od 70 godina te da je krhkog zdravlja. Udario ga je više puta u predjelu glave, vrata i grudnog koša. Žrtva je zadobila niz tjelesnih povreda, usljed čega je nastupila nasilna smrt, neposredno usljed teškog poremećaja funkcije disanja. Do toga je došlo zbog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća - stoji u optužnici koju je potvrdio Okružni sud u Doboju.

U optužnici se dodaje da je optuženi bio svjestan da usljed zadavanja udaraca takvog intenziteta, kod osobe starije dobi i narušenog zdravlja, može nastupiti smrt. 

Ubijeni Đukić bio je predsjednik Kućnog savjeta zgrade u kojoj se dogodio zločin, a Agić je u istoj zgradi sa nevjenčanom suprugom stanovao kao podstanar. 

U vrijeme ovog zločina s Agićem je bila njegova partnerka Biljana J. (60) koja je nakon ubistva hapšena, ali ona nije optužena.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina su konflikti koje je ovaj par imao sa žrtvom. 

Kako su ispričali stanovnici zgrade, Đukić je Agića i njegovu partnerku više puta ranije upozoravao zbog bahatog i neodgovornog ponašanja, galame, glasne muzike. Oni su ispričali da se taj par doselio tri mjeseca prije ubistva i da su oni sa njima od početka imali problema. 

Prema njihovim riječima, kobnog dana Agić i Biljana J. su prali tepih u stubištu i pustili su vodu koja je tekla po stepenicama. 

Đukić ih je tada navodno upozorio da to ne čine i došlo je do svađe, tokom koje je starac tražio od njih da se isele. Agić je tokom svađe nasrnuo na Đukića i pretukao ga na smrt. 

Optuženi Agić nalazi se u pritvoru i tu mjeru mu je nakon potvrđivanja optužnice sud i produžio. 

Prema sudskom rješenju, pritvor može trajati najduže do dvije godine od dana donošenja posljednjeg rješenja. Ovu mjeru sud će kontrolisati svaka dva mjeseca.

PORODIČNO NASILjE

Optuženi Edin Agić je hapšen ranije zbog sumnje da je fizički napao i povrijedio nevjenčanu suprugu Biljanu J.

- Napad se dogodio u stanu koji su koristili i zbog toga je protiv Agića podnesen izvještaj zbog nasilja u porodici. Tada je pušten na slobodu, a žrtva je ostala da živi s njim - kaže izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana