Затражен притвор за Праштала због покушаја убиства Деле

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић/Архива | Илустрација/Дејан Костић Дела

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац затражио је одређивање притвора Марку Прашталу (27) из Бањалуке због сумње да је покушао да убије Дејана Костића Делу.

Из тужилаштва су, наводећи иницијале оштећеног Костића, навели да, осим за покушај убиства, Праштала терете и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

- Све се десило 17. марта  око 16.20 часова, а осумњичени се возио "мерцедесом" Алејом Светог Саве у Бањалуци те је изашао из свог аутомобила када је примијетио оштећеног К.Д.  у његовом возилу. Осумњичени је био наоружан пиштољем за који није имао дозволу за држање нити оружни лист. Он је из тог  оружја покушао да лиши живота оштећеног К.Д.  испаливши више хитаца у правцу задњег краја његовог аутомобила. Након тога су се обојица возилима удаљили с лица мјеста - саопштено је из Тужилаштва.

Појашњавају да је  тужилац ставио приједлог за одређивање  притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело или довршити покушано кривично дјело.

- Такође, притвор је затражен  јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и узнемирењу јавности- рекли су у тужилаштву.

Додали су да ће  о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Осумњичени Праштало и нападнути  Костић познати су по сукобу с законом у ранијем периоду.

Праштало је 2019. године осуђен у бањалучком Окружном суду на двије године и четири мјесеца затвора јер је ангажовао малољетнике да за њега продају дрогу. Праштало је 2017. године хапшен и сумњичен да је након краћег сукоба хицем из пиштоља ранио Александра П. у бањалучком насељу Старчевица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана