Дејан Костић Дела осуђен на пола године затвора и новчане казне због туче и крађе

Н.Т.
Дејан Костић Дела осуђен на пола године затвора и новчане казне због туче и крађе

БАЊАЛУКА - Дејан Костић звани Дела (29) из Бањалуке осуђен је данас у Основном суду у два одвојена процеса на шест мјесеци затвора и на двије новчане казне од по 4.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Затворску казну добио је за премлаћивање, односно  наношење тешких повреда  Игору Арсенићу, док је на ночане казне од по 4.000 КМ осуђен због наношења лакше тјелесне повреде Звјездану Арсенићу и  због тешке крађе 12.000 КМ из фирме "Хидроинжињеринг". 

Костић је наводно вратио сав украдени новац. Пресудама је претходио споразум о признању кривице који је он закључио са Окружним тужилаштвом.

Костић је ухапшен јуче  након скоро 15 мјесеци потраге за њим и одведен је у притвор у коме остаје до даљњег. Ухапсила га је судска полиција на основу потјернице када је дошао у суд на рочиште.

Костић је био ухапшен и притворен 28. априла због сумње да је тукао суграђанина Милоша М. и малтретирао и шамарао конобара у кафићу "Армандо". У мају је пуштен након чега му се изгубио сваки траг па је за њим поново расписана потјерница и одређен му је притвор.  

Костића сумњиче  и за малтретирање још једног младића на којег је галамио у свом аутомобили, а снимак о томе  је објављен  на интернету.  Костић је раније осуђиван. 

Костић је познат полицији по бројним кривичним дјелима, а   2011. године је осуђен на пет година затвора због покушаја убиства Јована Јошила у априлу 2010. године. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана