У Броду спасена петогодишња дјевојчица, жртва трговине људима

ГС
У Броду спасена петогодишња дјевојчица, жртва трговине људима

БРОД – Служба за послове са странцима БиХ и Гранична полиција БиХ спријечила је на граничном прелазу Брод кријумчарење дјевојчице од пет година.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да је тужилац из Одсјека за кријумчарење људи и трговину људима Тужилаштва БиХ координисао активности у сарадњи са Службом за послове са странцима БиХ и Граничном полицијом БиХ, који су приликом контроле робе и путника редовне аутобуске линије на граничном прелазу Брод детаљним анализама открили и идентификовали жртву међународне трговине људима.

"Идентификована жртва је петогодишња дјевојчица која се налазила у пратњи страног држављанина, који је по налогу поступајућег тужиоца задржан у Служби за послове са странцима БиХ, а жртва је у складу са правосудним смјерницама за заштиту жртава трговине људима адекватно збринута и смјештена у сигурну кућу. Жртви је додијељен специјални старатељ за дјецу стране држављане без пратње и жртве трговине дјецом", истакли су из Тужилаштва БиХ, пишу Независне.

Додали су да се наведена дјевојчица налази у бази потрага за особама за којима трагају међународне институције, те је поступајући тужилац у сталној комуникацији са надлежним тужилаштвом и полицијом у Визбадену, Њемачка, а предузимају се активности на реализацији враћања дјетета мајци.

"Тужилаштво БиХ се захваљује на ефикасној и професионалној сарадњи инспекторима Службе за послове са странцима БиХ и сигурној кући која је пружила подршку у овим активностима", истакли су из ове институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана