Акција “Блејд”: Пали разбојници који су пљачкали пријетећи ножем

Небојша Томашевић
Акција “Блејд”: Пали разбојници који су пљачкали пријетећи ножем

БАЊАЛУКА - Двије особе ухапшене су у акцији бањалучке полиције “Блејд” због сумње да су одвојено починили четири разбојништва на подручју Бањалуке у којима су украли око 3.300 КМ.

Незванично, ухапшени су Борислав Д. (34) И Стефан М. (37) уз Бањалуке.

- Лице Б.Д је осумњичено да је пријетећи ножем 22. јануара од радника маркета и  28. априла од радника спортске кладионице украо 700 КМ. Осумњичен је и да је 26. априла покушао украсти новац од радника кладионице - рекао је начелник Сектора криминалистичке Полицијске управе Бањалука Славиша Којић.

Појаснио је да је осумњичени током пљачки био маскиран.

Према његовим ријечима, С. М сумњиче да је у два наврата маскиран и пријетећи  ножем од радника пумпе отео 2.600 КМ.

- Ради се о разбојништвима која је починио 4. марта и 28. априла - рекао је Којић.

Према његовим ријечима оба осумњичена су радили одвојено и нису сарађивали, а ријеч је о особама који од раније нису познати по кривичним дјелима.

- Током акције обављен је претрес возила и просторија С. М. и одузети су предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелима. Приликом криминалистичке обраде одузети су ножеви кориштени при извршењу кривичних дјела - рекао је Којић

Напоменуо је да ће оба лица бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука по чијим наредбама и надзором је изведена акција.

Потврдио је да су разбојници, осим пријетње ножева користили и физичку силу, односно у једном случају је одгурнут радник који је нападнут.

Којић је  казао да је од почетка године до данас било седам разбојништава и сва су расвјетљена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана