Akcija “Blejd”: Pali razbojnici koji su pljačkali prijeteći nožem

Nebojša Tomašević
Akcija “Blejd”: Pali razbojnici koji su pljačkali prijeteći nožem

BANjALUKA - Dvije osobe uhapšene su u akciji banjalučke policije “Blejd” zbog sumnje da su odvojeno počinili četiri razbojništva na području Banjaluke u kojima su ukrali oko 3.300 KM.

Nezvanično, uhapšeni su Borislav D. (34) I Stefan M. (37) uz Banjaluke.

- Lice B.D je osumnjičeno da je prijeteći nožem 22. januara od radnika marketa i  28. aprila od radnika sportske kladionice ukrao 700 KM. Osumnjičen je i da je 26. aprila pokušao ukrasti novac od radnika kladionice - rekao je načelnik Sektora kriminalističke Policijske uprave Banjaluka Slaviša Kojić.

Pojasnio je da je osumnjičeni tokom pljački bio maskiran.

Prema njegovim riječima, S. M sumnjiče da je u dva navrata maskiran i prijeteći  nožem od radnika pumpe oteo 2.600 KM.

- Radi se o razbojništvima koja je počinio 4. marta i 28. aprila - rekao je Kojić.

Prema njegovim riječima oba osumnjičena su radili odvojeno i nisu sarađivali, a riječ je o osobama koji od ranije nisu poznati po krivičnim djelima.

- Tokom akcije obavljen je pretres vozila i prostorija S. M. i oduzeti su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima. Prilikom kriminalističke obrade oduzeti su noževi korišteni pri izvršenju krivičnih djela - rekao je Kojić

Napomenuo je da će oba lica biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka po čijim naredbama i nadzorom je izvedena akcija.

Potvrdio je da su razbojnici, osim prijetnje noževa koristili i fizičku silu, odnosno u jednom slučaju je odgurnut radnik koji je napadnut.

Kojić je  kazao da je od početka godine do danas bilo sedam razbojništava i sva su rasvjetljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana