Осумњичени за убиство Кулишића у притвору до краја јула

ГС
Осумњичени за убиство Кулишића у притвору до краја јула

ДОБОЈ – За двоје осумњичених за убиство Добојлије Саше Кулишића (45), који је брутално насмрт избоден 31. јануара ове године, притвор је продужен до 29. јула, сазнају "Независне новине".

Окружно јавно тужилаштво Добој у овом случају води истрагу против Кулишићеве супруге Андрее Кајганић (33) и њеног љубавника Дражена Лазаревића (19).

-За осумњичене је на приједлог тужилаштва Врховни суд Републике Српске 24. априла продужио притвор за још три мјесеца тј. најдуже до 29. јула,  а  по окончању истраге ће бити донесена одговарајућа тужилачка одлука - речено је "Независним новинама" из Окружног јавног тужилаштва Добој.

У овом случају ухапшена је и Кулишићева кћерка (15).

-Тужилаштво је 23. априла поднијело судији за малољетнике Основног суда у Добоју приједлог за изрицање заводске васпитне мјере,  са приједлогом за продужење притвора, због сумње да је као саизвршилац, заједно са осумњиченима А.К. и Д.Л. починила тешко убиство - рекли су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Како је раније саопштено из Окружног суда у Добоју, малољетна кћерка Саше и Андрее је осумњичена да је Кулишића омамила таблетама.

-Кћерка је уситнила већи број таблета „треана“ јачине 10 милиграма, које је купила Андреина сестра В.М. на молбу осумњичених, те их помијешала са водом - наводи се у саопштењу.

Потом је малољетница, додаје се, по договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у кућу свог оца гдје је водом у којој је био измрвљени прах таблета направила лимунаду коју је дала свом оцу да га омами и успава.

Те таблете су, додаје се, супруга и кћерка и у ранијем периоду давале Кулишићу, а да он за то није знао.

-Након што су таблете ту вече почеле дјеловати и након што је он заспао, малољетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила осумњичене који су дошли и ушли унутра - додаје се у саопштењу.

Како се наводи у наставку, осумњичени су ушли у кућу и малољетној кћерки рекли да иде у дневну собу и да затвори врата.

-Осумњичени су ушли у собу гдје је спавао Кулишић гдје су га везали на начин да су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и возилом одвезли у шуму гдје су му задали непознатим предметом четири убодне ране у стомак. Он је премино, а они су га таквог оставили у шуми - појашњено је из суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана