Пад авиона у Залужанима под лупом тужилаца за тероризам

ГС
Пад авиона у Залужанима под лупом тужилаца за тероризам

САРАЈЕВО - За погибију пет младих Бањалучана, који су прије непуних 12 година настрадали у паду авиона у бањалучком насељу Залужани, још нико није одговарао, а из Тужилаштва БиХ „Независним“ су рекли да се овим случајем сада баве тужиоци из Одсјека за тероризам.

-У наведеном предмету поступа тим тужитеља из Одсјека за тероризам Тужитељства БиХ, који ће након анализе комплетног списа и резултата вјештачења, донијети тужилачку одлуку у наведеном предмету - рекао је за “Независне новине” портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Доктору наука из области авијације Омер Кулић кажа да је овим изненеђен.

-То је будалаштина, какав тероризам?! То нико није намјерно урадио, то је био нехат, злоупотреба положаја и тако даље  поручио је Кулић.

Он каже да јавност има потпуно право да буде изузетно огорчена јер овај случај још није расвијетљен.

-Јавност има право да дигне страшну халабуку. Знате, тужилац Тужилаштва БиХ је то пет година држао у ладици. Он није мрднуо и отишао је у пензију. Добио сам информацију да је тек сада покренут поступак даље, да су платили нешто Саобраћајном факултету за вјештачење и да је то сада у некој фази, али не знам којој. Мени је драго да је то покренуто, али ту ће на крају бити застара. Вјерујте, бојим се да ће то бити епилог свега - тврди Кулић.

У паду авиона, који се потом запалио 20. маја 2012. године погинули су пилот, инструктор падобранства и тројица падобранаца. Страдали су Никола Стевић (19), Немања Гороња (32), Ален Црналић (24), Стефан Карановић (23) и Срђан Косић (18).

Пад и трагичну смрт синова, уз застрашујући врисак, посматрали су родитељи, а затим су својим возилима безуспјешно покушали да гурају олупину авиона како би извукли своје најмилије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана