Pad aviona u Zalužanima pod lupom tužilaca za terorizam

GS
Pad aviona u Zalužanima pod lupom tužilaca za terorizam

SARAJEVO - Za pogibiju pet mladih Banjalučana, koji su prije nepunih 12 godina nastradali u padu aviona u banjalučkom naselju Zalužani, još niko nije odgovarao, a iz Tužilaštva BiH „Nezavisnim“ su rekli da se ovim slučajem sada bave tužioci iz Odsjeka za terorizam.

-U navedenom predmetu postupa tim tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, koji će nakon analize kompletnog spisa i rezultata vještačenja, donijeti tužilačku odluku u navedenom predmetu - rekao je za “Nezavisne novine” portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Doktoru nauka iz oblasti avijacije Omer Kulić kaža da je ovim izneneđen.

-To je budalaština, kakav terorizam?! To niko nije namjerno uradio, to je bio nehat, zloupotreba položaja i tako dalje  poručio je Kulić.

On kaže da javnost ima potpuno pravo da bude izuzetno ogorčena jer ovaj slučaj još nije rasvijetljen.

-Javnost ima pravo da digne strašnu halabuku. Znate, tužilac Tužilaštva BiH je to pet godina držao u ladici. On nije mrdnuo i otišao je u penziju. Dobio sam informaciju da je tek sada pokrenut postupak dalje, da su platili nešto Saobraćajnom fakultetu za vještačenje i da je to sada u nekoj fazi, ali ne znam kojoj. Meni je drago da je to pokrenuto, ali tu će na kraju biti zastara. Vjerujte, bojim se da će to biti epilog svega - tvrdi Kulić.

U padu aviona, koji se potom zapalio 20. maja 2012. godine poginuli su pilot, instruktor padobranstva i trojica padobranaca. Stradali su Nikola Stević (19), Nemanja Goronja (32), Alen Crnalić (24), Stefan Karanović (23) i Srđan Kosić (18).

Pad i tragičnu smrt sinova, uz zastrašujući vrisak, posmatrali su roditelji, a zatim su svojim vozilima bezuspješno pokušali da guraju olupinu aviona kako bi izvukli svoje najmilije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana