Њемачка изручила Миливоја Тодоровића БиХ, набављао кокаин за сами врх Шкаљарског клана

Г.С.
Њемачка изручила Миливоја Тодоровића БиХ, набављао кокаин за сами врх Шкаљарског клана

САРАЈЕВО – Миливоја Тодоровића (48) из Бијељине који је осумњичен у оквиру Скy предмета изручен је Тужилаштву БиХ из Њемачке.

У саопштењу Тужилаштва БиХ стоји да су полицијски службеници Судске полиције БиХ, у координацији са поступајућим тужиоцем, на аеродрому Сарајево, преузели осумњиченог Тодоровића којег су правосудне и полицијске институције Њемачке изручиле правосуђу БиХ.

"Осумњичени је под истрагом у оквиру предмета са доказима из Скy и Аном апликација, а након међународне потраге, на темељу потјернице у новембру прошле године, ухапшен је у Франкфурту", наводе из Тужилаштва БиХ.

Додају да је према прикупљеним доказима осумњичени корисник крипте Скy апликације, а боравио је у више земаља Европе, као и на подручју Јужне Америке.

"Он се сумњичи да је припадник организоване криминалне групе, у оквиру које је био задужен за припрему и набавку кокаина, који је са подручја Јужне Америке, транспортован у европске земаље, те након тога кријумчарена према земљама Западног Балкана. Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, покренуће активности за одређивање мјере притвора за осумњиченог", наводи се у саопштењу.

Везани текст: Ко је Миливоје Тодоровић: Производио кокаин под заштитом меделинског картела

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана