Njemačka izručila Milivoja Todorovića BiH, nabavljao kokain za sami vrh Škaljarskog klana

G.S.
Njemačka izručila Milivoja Todorovića BiH, nabavljao kokain za sami vrh Škaljarskog klana

SARAJEVO – Milivoja Todorovića (48) iz Bijeljine koji je osumnjičen u okviru Sky predmeta izručen je Tužilaštvu BiH iz Njemačke.

U saopštenju Tužilaštva BiH stoji da su policijski službenici Sudske policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli osumnjičenog Todorovića kojeg su pravosudne i policijske institucije Njemačke izručile pravosuđu BiH.

"Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, uhapšen je u Frankfurtu", navode iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je prema prikupljenim dokazima osumnjičeni korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike.

"On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je sa područja Južne Amerike, transportovan u evropske zemalje, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pokrenuće aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog", navodi se u saopštenju.

Vezani tekst: Ko je Milivoje Todorović: Proizvodio kokain pod zaštitom medelinskog kartela

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana