Лажни банкар "поклон боновима" извлачио новац са рачуна

Н.Т.
Лажни банкар "поклон боновима" извлачио новац са рачуна

СРЕБРЕНИЦА - Познати сарајевски преварант Денис Мисић (25) из Илиџе осумњичен је да се лажно представио као радник Рајфајзен банке те преварио двије особе са подручја Сребренице и Зворника с чијих је рачуна "скинуо" 2.400 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо он је преварио С.К. из Сребренице и М.К. из Зворника које је контактирао путем "Mесинџера", односно "Фејсбук" профила под називом Рајфајзен банка.

- Обома је рекао да су добили поклон бон од Рајфајзен банке и да му требају да доставе податке, односно број банкарске картице. Они су му повјеровали и послали тражене податке што је он злоупотијебио. Тако је користећи достављене податке с рачуна С.К. пребацио 2.200 КМ, а са рачуна М.К. 200 КМ на рачун који је он имао у једној спортској кладионици  - рекао је наш извор.

Из Полицијске управе Зворник, наводећи иницијале осумњиченог саопштили су да су против њега  поднијели извјештаје Окружном јавном тужилаштву Бијељина - Подручна јединица Сребреница.

- Осумњиченом Д. М. на терет се ставља да је починио два кривична дјела компјутерска превара. Извјештај је поднесен због основа сумње да је током претходног периода представљајући се као радник "Рајфајзен банке" ступило у контакт са  С.К. из Сребренице обавијестивши га да је као корисник ове банке добило поклон бон у вриједности од 100 КМ. Како би се извршила уплата на рачун, лице Д.М. је тражило достављање података платне картице и том приликом их злоупотријебило и неовлаштено електронским путем оштетило лице С.К. за новчани износ од 2.200 КМ- наводи се у саопштењу.

Како су рекли у полицији, осумњичени је на исти начин преварио и М.К. из Зворника кога је оштетио за 200 КМ.

Полицијска управа Зворник апелује на све грађане да буду опрезни приликом комуникације на друштвеним мрежама, те да не уступају своје личне податке, фотографије личних карата или банковних картица путем интернета и друштвених мрежа, јер могу бити злоупотребљени.
Осумњичени Мисић познат је по сличним преварама на подручју Тузланског кантона гдје је од новембра 2020. до априла 2022. преварио већи број особа за око 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана