Кајганић и Галић испитани у полицији у Оџаку због крађе “јагуара”

Небојша Томашевић
Кајганић и Галић испитани у полицији у Оџаку због крађе “јагуара”

ОРАШЈЕ - Аљоша Галић и Данко Кајганић испитани су у Полицијској управи Oџак због сумње да су почетком априла украли "јагуар" на подручју ове општине, потврђено је у полицији.

- А.Г. и Д.К. су испитани због сумње да су починили тешку крађу и биће предати поступајућем тужиоцу Посавског кантона - потврдио је портпарол МУП-а Посавског Кантона Зденко Ћубел.

Галића и Кајганића ухапсили су синоћ припадници Полицијске управе Бањалука на основу депеше Полицијске управе Оџак.

- Полицијски службеници ПУ Бањалука у сарадњи са полицијским службеницима ПУ  Градишка, вршили су оперативне провјере у вези са дописом ПУ  Оџак у вези кривичног дјела тешка крађа извршено 13. априла 2023. године на подручју општине Оџак, којом приликом је отуђено путничко возило марке „јагуар“. Предузимањем оперативних мјера и радњи утврђено је да се лица А.Г. и Д.К. могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела и лишени су слободе 24. маја. Са овим кривичним дјелом се повезује  још једно лице за којим се интензивно трага - саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да су на подручју Лакташа пронађени  дијелови путничког возила, а на подручју Градишке путничко возило, који су уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Посавског кантона Орашје, уз потврду одузети.

- Све мјере и радње предузете су у сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Посавског кантона Орашје-рекли су у ПУ Бањалука не наводећи више детаља.

Галић и Кајганић познати су од раније по кривичним дјелима.

Данко Кајганић је брат главног тужиоца БиХ Миланка Кајганића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана