Завршена истрага за акцију “Транспортер”: Чампара најавио оптужницу против Цвијетића у августу

Ј. Са.
Завршена истрага за акцију “Транспортер”: Чампара најавио оптужницу против Цвијетића у августу

САРАЈЕВО - Против некадашњег савјетника бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, Бојана Цвијетића, те осталих чланова његове групе, која се договарала о набавци и продаји кокаина широм свијета, Тужилаштво БиХ ће подићи оптужницу средином августа.

Ово је јуче у Суду БиХ изјавио тужилац Дубравко Чампара током расправе о продужењу притвора за још три мјесеца ухапшеном у акцији “Транспортер” Јеленку Кнежевићу из Бањалуке. Он је осумњичен да је био припадник Цвијетићеве групе.

- То ће бити прва оптужница која ће се односити на акцију “Транспортер”.  Оптужени су комуницирали путем апликације “Скај” - истакао је Чампара.  Према његовим ријечима, притвор за Кнежевића је затражен због опасности да би боравком на слободи могао побјећи из БиХ, те да би могао утицати на свједоке и истрагу.

Чампара је навео да је Тужилаштво примило нове доказе од суда из Француске који ће бити дио тужилачких списа.

- Ради се о међународној истрази, а путем Европола константно примамо нове доказе који говоре о ономе што су чинили припадници ове групе. У току је расписивање потјерница за особама за које сумњамо да су учествовале у шверцу кокаина, а нису доступне правосудним органима - рекао је Чампара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана