Затражен притвор за четири лица због погибије радника, инспектору мјере забране

Срна
Затражен притвор за четири лица због погибије радника, инспектору мјере забране

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево је, након испитивања осумњичених, затражило притвор за четири лица, а за општинског инспектора мјере забране, због погибије радника у сарајевском насељу Ступ.

Свих пет лица је испитано и против четири је отворена истрага за тешко кривично дјело против безбједности људи и имовине, а у вези са непрописним и неправилним извођењем радова, преносе федерални медији.

За њих је Кантоналном суду упућен приједлог за одређивање једномјесечног притвора због бојазни да би њихово пуштање на слободу резултовало узнемирењем јавности.

Ријеч је о лицима чији су иницијали С.Б, Б.Х, У.П. и А.С.

За пето лице, односно општинског инспектора Ф.П. затражене су мјере забране, конкретно забрана рада, јер се њему на терет стављају иста кривична дјела, али почињена из нехата.

Медији су раније јавили да су ухапшени Сабрија Билаловић, Бајрам Хамзић, Улфет Праменковић, Фарук Пијаловић и Ален Спахић, који се осумњичени за тешко кривично дјело против опште безбједности људи и имовине у вези са кривичним дјелом непрописно и неправилно извођење грађевинских радова.

У несрећи на градилишту у Улици Николе Шопа, прије два дана, након обрушавања земље погинули су Ернес Балтић /26/ и Мурадиф Ђого /58/, а трећи радник је повријеђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана