Старлета Тијана Ајфон оптужена за навођење на проституцију

Јелена Станић
Старлета Тијана Ајфон оптужена за навођење на проституцију

САРАЈЕВО - Старлета Тијана Максимовић (28) из Београда, звана Тијана Ајфон, оптужена је међународно навођење на проституцију.

Оптужницу је подигло Тужилаштво БиХ које је терети да је крајем маја ове године подстицала држављанке Србије Софију Гачић и Сашу Петровић да пружају сексуалне услуге.

- Подстицала је држављанке  Србије из Београда Г. С. и С. П. да отпутују са њом у Бијељину, те да на приватној забави пружају сексуалне услуге за новчане износе од по 500 евра - саопштено је данас из Тужилаштва.

Како се наводи у оптужници, Максимовићева је заједно са наведеним особама 27. маја, за вријеме ограничења кретања због пандемије вируса корона, илегално ушла у БиХ преко ријеке Саве, одакле су превезене на договорену приватну забаву у Сухом Пољу код Бијељине.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске су оквиру акције "Кристал" прекинули приватну забаву те ухапсили дјевојке.

- Оптужена се терети да је са умишљајем, у циљу остваривања незаконите зараде, врбовала и наводила двије стране држављанке, на пружање сексуалних услуга у држави у којој немају пребивалиште ни држављанство, чиме је починила казнено дјело међународно навођење на проституцију - појаснили су из Тужилаштва.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана