Соколац: Спријечена већа материјална штета у парку шуме Талине

Срна
Соколац: Спријечена већа материјална штета у парку шуме Талине

СОКОЛАЦ - На подручју Парка шуме Талине у близини Сокоца угашен је пожар који је захватио површину осам до 10 хектара и брзом интервенцијом ватрогасаца и радника Шумског газдинства/ШГ/ "Романија" спријечена је већа штета, рекао је Срни вршилац дужности директора овог газдинства Страхиња Башевић.

Башевић је додао да причињена мања материјална штета и да су појединачно горјела стабла бора у шуми посебне намјене у Парку шума Талине.

У Ватрогасном одјељењу Соколац навели су да је у гашењу пожара у поподневним часовима учествовало седам ватрогасаца са три ватрогасна возила и 60 радника соколачког ШГ "Романија".

Ватрогасци су рекли Срни да је пожар избио на двије различите стране парцеле, те да се током двочасовног гашења ватра појавила и на трећој страни површине која је захваћена пожаром.

Талине су узвишење у близини центра општине Соколац на коме су током седамдесетих година засађене саднице смрче и бора, а кроз ту шуму пролази трим-стаза дужине 1.640 метара и општина има туристичке планове за овај простор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана