Пријетио судији у Прњавору јер је незадовољан суђењем

Небојша Томашевић
Пријетио судији у Прњавору јер је незадовољан суђењем

Бањалука - Небојша Грујић (31) из Прњавора испитан је у полицији због сумње да је пријетио судији Основног суда у Прњавору Драгану Ивићу, потврђено је “Гласу Српске”.

Све се десило 6. септембра у прњаворској улици Цара Лазара, када је Грујић срео судију Ивића, који води прекршајни процес против њега. Он је, како сазнајемо, био незадовољан одређеном судијском одлуком, због чега му је и пријетио. 

Судија Ивић казао је за “Глас Српске” да због заштите истраге не може да открива детаље овог инцидента.

- Када се све десило осјећао сам и страх и бијес. Не могу да схватим да ми на улици неко пријети због посла који радим. Оно што могу да кажем је да свој посао обављам савјесно и коректно - казао је Ивић.

Додао је да држава треба да штити све људе на функцији, али и новинаре и све грађане.

- Нико никоме не би смио да пријети због посла који обавља. Ако је неко незадовољан мојим радом, може да се жали другостепеном суду, поднесе тужбу. Пријетње било коме никако не одобравам и то треба оштро кажњавати - казао је судија Ивић.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да Грујића терете да је починио кривично дјело напад на судију или јавног тужиоца.

- Н. Г. сумњичимо да је 6. септембра у улици Цара Лазара у Прњавору пријетио судији по живот и тијело. То је код оштећеног изазвало осјећај угрожености - рекли су у полицији.

Осумњичени је након испитивања пуштен, а Окружно тужилаштво наложило је да против њега буде достављен извјештај о кривичном дјелу које је починио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана