Оцу седам година робије због обљубе малољетне кћерке којој је давао дрогу

Небојша Томашевић
Оцу седам година робије због обљубе малољетне кћерке којој је давао дрогу

БАЊАЛУКА - Душко Ј (59) из околине Бањалуке осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на седам година затвора због обљубе малољетне кћерке која тада имала 14 година и којој је давао марихуану.

Он је добио пет година затвора за кривично дјела обљуба дјетета млађег од 15 година, те двије године за омогућавање уживања опојних дрога.

Осим тога осуђен је на пола године  за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја јер је кући држао оквир за  аутоматску пушку муницију и нелегално држао скраћену пушку, па му је изречена јединствена казна од седам година робије.

У казну му је урачунато вријеме које провео у притвору од скоро годину.

Према пресуди, Душко Ј. је у периоду од 20.маја до 24.јуна прошле године малољетној кћерки (14) говорио да је лијепа и згодна и да је заљубљен у њу.

Како се даље наводи затим је 24.јуна лани дирао по интимном дијеловима тијела те тражио да га задовољава. Она се опирала и негодовала  па се то није десило.

Поред тога, једном приликом јој је на њиви у близини породичног имања давао марихуану. Говорио јој је да је боље да то проба с њим него да с неким другим ко ће је искористити. Према пресуди, рекао јој је да ће се опустити ако узме дрогу и добити жељу за сексом. Наркотике је јој је давао у више наврата.

Жртва оца напасника се, након што ју је он дирао по интимним дијеловима тијела, 24.јуна током ноћи искрала из куће и пријавила оца.

Полиција је убрзо након пријаве ухапсила напасника, а претресом куће нађен је оквир за аутоматску пушку и муниција.

Пресудом је Душко Ј. ослобођен је плаћања судских трошкова ,а продужен му је притвор у коме се налази од 27.јуна прошле године.

Због осјетљивости истраге и заштите дјетета случај је био затворен за јавност.

Забрана

Пресудом је Душку Ј. забрањено да прилази кћерци и да комуницира с њом. Та забрана трајаће двије године, а кћерци не смије прићи на ближе од 100 метара. Вријеме проведено у затвору не рачуна се у трајање те мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана