Новинар Владимир Ковачевић свједочио на суђењу Недељку Дукићу: Мислио сам да ће ме убити

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Мислио сам да ће ме нападачи дословно убити јер су ме тукли по глави док сам лежао, казао је у бањалучком Окружном суду новинар БН телевизије и портала „Герила.инфо“ Владимир Ковачевић на суђењу Недељку Дукићу (29) из Кнежева оптуженом да је покушао да убије Ковачевића.

Ковачевић је додао да су нападачи побјегли када је почео да галами.

Дукића терете да је 26. августа 2018. године покушао да убије Ковачевића заједно са боксером Марком Чолићем Родом (33) из Бањалуке, који је за то правоснажно осуђен на пет година затвора.

Ковачевићевим свједочењем почео је судски процес против Дукића који је побјегао након злочина и годину био у бјекству због чега је Чолићу суђено у одвојеном процесу.

Ковачевић је до детаља испричао шта се десило у вечери када је претучен и потврдио да је препознао Чолића, али не и другог нападача.

- Те вечери радио сам другу смјену на БН телевизији. Када сам се враћао кући око 20.40 часова видио сам на паркингу двије особе код аутомобила, али томе нисам придавао пажњу јер ту увијек неко паркира ауто - присјетио се Ковачевић.

Додао је када је већ био близу свог улаза у зграду у бањалучком насељу Обилићево, примијетио да та двојица лагано трче према њему.

-Ни тада нисам посумњао и мислио сам да је можда неко од мојих другара. Тек сам неколико секунди прије напада чуо расклапање металне палице и схватио о чему се ради. Један нападач ми је пришао с предње стране и ударио ме, а други са задње стране. Од удараца сам пао на земљу на леђа и они су наставили да ме туку по глави и тијелу. Тад сам помислио да ће ме убити и почео сам да галамим и они су побјегли у ауто и отишли. Покушао сам да видим регистарске ознаке, али нисам успио јер су ми наочале спале -казао је Ковачевић и додао му је глава била сва крвава те да су му помогле двије комшинице из зграде које су и позвале хитну помоћ и полицију.

Присјетио се да је првог нападача препознао и да се ради о осуђеном Чолићу, док другог није видио. Према његовим ријечима нападачи су били обучени у црвене дуксеве с капуљачама које су им биле на глави.

За Дукићем је била расписана међународна потјерница, а он се предао 11. новембра прошле године када је дошао у канцеларију једног бањалучког адвоката, те му рекао "Хоћу да се предам".

Није познато како је Дукић прешао границу обзиром на то да се, како је раније објављено, највјероватније крио у Словенији.

Након свједочења, Ковачевић је изјавио новинарима да је незвахвално говорити о судском процесу који је у току.

- Моја очекивања су да правда буде задовољена, шта год је правда. Ја и даље постављам питање – ко су налогодавци. Све ово што се дешава је битно, али је по мени споредно, те мање важно, у односу на то да сазнамо ко стоји иза покушаја убиства - навео је Ковачевић.

Оптужница

Према оптужници, Недељко Дукић и Марко Чолић и су Владимира Ковчевића покушали да убију 26. августа 2018. године када су га сачекали испред зграде гдје живи у насељу бањалучком Обилићево. Брутално су га претукли телскопским палицама. Ковачевић је у нападу задобио тешку повреду у виду нагњечења мозга, те више лакших по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Чолић је јулу 2019. године првостепеном пресудом осуђен на четири године затвора у бањалучком Окружном суду. Врховни суд РС му је у марту ове године повећао казну и правоснажно га осудио на пет година затвора.

Дукић је раније осуђиван за двије тешке крађе, насилничко понашање и оштећење туђе ствари.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана