На подручју Фоче и Бијељине заплијењење четири тоне дувана

Анадолија
На подручју Фоче и Бијељине заплијењење четири тоне дувана

САРАЈЕВО- На подручју Фоче и Бијељине акцији "Скутер 2" заплијењене су око четири тоне духана, машине и алати кориштени за производњу духана, као и већа количина цигарета без акцизних маркица, те већа количина новца у страним валутама, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

- Буџет БиХ је наведеним кривичним дјелима оштећен за више десетина хиљада КМ - наводи се у саопштењу.

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организирани криминал, привредни криминал и корупцију на подручју Фоче и Бијељине спроведена је акција усмјерена на више осумњичених особа које су под истрагом да су се као организована криминална група бавиле недозвољеним прометом акцизних производа.

Из Тужилаштва БиХ наводе да је незаконитом продајом цигарета и дуванских производа илегално дистрибуираних на црном тржишту у БиХ, нанесена велика штета буджету БиХ због утаје пореза и акциза, а осумњичени су почињеним кривичним дјелима стекли велику имовинску корист.

- Ове активности резултат су вишемјесечне темељне истраге коју је проводило Тужилаштво БиХ у сарадњи са Агенцијом за истарге и заштиту (СИПА) а наведене особе су под истрагом због организиованог криминала,  а у вези са кривичним дјелом недозвољеног промета акцизних производа  - наводи се у саопштењу и додаје да се истрага наставља.

Братунац

Полиција је од М.Ј. и И.М. из Братунца привремено одузела 67,5 килограма резаног дувана и већу количину цигарета, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Поред дувана, припадници Полицијске управе Зворник су пронашли и привремено одузели око 1.370 паклица цигарета различитих марки и 56 паковања прављених цигарета.

Дуван и цигарете пронађени су приликом претреса куће, помоћних објеката, аутомобила и трговинских радњи које користе ова два лица.

Претрес је извршен јуче, на основу наредбе Основног суда у Сребреници, а обављена је и криминалистичка обрада над осумњиченима М.Ј. и И.М. због сумње да су починили кривично дјело недозвољена трговина.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а полицијски службеници предузимају даље законом прописане мјере и радње с циљем документовања кривичног дјела.

Ова активност је спроведена ради спречавања кријумчарења акцизне робе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана