На Јахорини ухапшен Слобо Снајпер

Н.Р.
Foto: МУП РС

ПАЛЕ - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсили су на Јахорини Слободана Милутиновића, звани Слобо снајпер из Новог Сада, потврђено је "Гласу Српске".

МУП-а Српске саопштио је, наводећи инцијале, да је поред Милутиновића ухапшен и Г.Н. из Нових Лединаца.

"Глас" сазнаје да је ријеч о Горану Николићу, који је осумњичен да је, као и Милутиновић, дио организоване криминалне групе.

- У току је криминалистичка обрада ових лица из Србије, као и претреси локације и возила која користе. Активности се спроводе под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и Основног суда у Источном Сарајеву – наведено је у саопштењу МУП-а Српске.

Милутиновић, контроверзни челник Фудбалског клуба Кабел, добро је познат полицији, има дебео досије и забрану доласка на стадион, а за сада није познато због чега је лишен слободе.

Пресудом Основног суда у Новом Саду, због насиља му забрањен приступ стадиону "Карађорђе" кад ФК Војводина, чије навијаче контролише,  игра утакмице.

Са фудбалског терена протјеран је због изазивања нереда, а својевремено је у свлачионици напао и играча клуба који "подржава".

Лани је преживио експлозију џипа "порше кајен" у новосадском насељу Грбавица јер је бомбаш "промашио" и поставио слабију експлозивну направу од оне коју је требало да подметне. У посљедњих седам година још два пута су му постављали експлозив испод аутомобила.

Српски медији јавили су да иза бруталног пребијања Николе Ћулума (22), 1. фебруара ове године у клупским просторијама стадиона фудбалског клуба Војводина у Новом Саду  стоје "навијачи" ФК Војводине, које контролише Милутиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана