Мркоњић Град:Казне од 1.000 КМ због изазивања панике

Срна
Мркоњић Град:Казне од 1.000 КМ због изазивања панике

БАЊАЛУКА- Лицима чији су иницијали Ђ.К. и О.Б. из Мркоњић Града издати су прекршајни налози и новчана казна од по 1.000 КМ јер су на друштвеној мрежи објавили фотографије уз коментаре којима се крши одлука о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације.

У оба случаја полицајци су поступили јуче по пријави грађана и оба лица су признала да су објавила фотографију и коментар без посебног образложења, чиме су починили прекршај, саопштено је из Полицијске управе Мркоњић Град.

Лице чији су иницијали Ђ.К. објавило коментар уз фотографију окупљања више људи у вријеме када су због епидемиолошке ситуације сва јавна окупљања у Републици Српској забрањена.

Полиција је истог дана увидом на друштвене мреже лица О.Б, након што му је издат прекршајни налог, утврдила да је поновио прекршај објављивањем текста којим коментарише рад институција Републике Српске и грубо вријеђа представнике државних органа.

Ово лице је лишено слободе и издат му је прекршајни налог и изречена новчана казна од 1.000 КМ.

Из Полицијске управе Мркоњић град подсјећају да је 19. марта на сједници Владе Републике Српске у Бањалуци, на иницијативу МУП-а Републике Српске, усвојена одлука о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације, проглашене на територији Републике Српске.

Одлука дефинише да се за вријеме ванредне ситуације забрањује изношење или пренос лажних вијести, тврдње којима се изазива паника, или теже изазива јавни ред и мир, те онемогућава или значајније омета спровођење одлука и мјера државних органа или организација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана