Главом ударио радника Центра за социјални рад Бањалука

Н.Т.
Главом ударио радника Центра за социјални рад Бањалука

БАЊАЛУКА - Ђорђе Д. из Бањалуке ухапшен је због сумње да је јутрос напао и главом ударио радника Центра за социјални рад Бањалука, О.Б., у просторијама поменутог центра у Гундулићевој улици, потврђено је Гласу Српске.

Према незваничним инфорамацијама све се десило у поступку мирења брачног пара. Осумњичени је био позван у Центар за социјални рад како би заједно са супругом, уз помоћ социјалних радника, покушао да нађе заједничку ријеч. 

Сазнајемо да је одмах по уласку у просторије Центра почео да галами на особље и вријеђа, а када га је О.Б. покушао смирити он га је ударио. 

Полицијска управа Бањалука саопштила је да су ухапсили осумњичену особу, а повријеђени радник је упућен у Службу хитне медицинске помоћи Бањалука, ради указивања помоћи и утврђивања степена повреде.

"Осумњичени је приликом боравка у просторијама Центра, а ради обављања службеног разговора са водитељем поступка, у Центру за социјални рад Бањалука, нарушио јавни ред и мир, вербално вријеђајући присутне раднике Центра, након чега је главом ударио радника О.Б, у главу и нанио му повреде", пише у саопштењу ПУ Бањалука.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Центар за социјални рад Бањалука саопштио је на свом Фејсбук профилу детаље напада. 

– Јутрос је један од клијената ЈУ "Центар за социјални рад" Бањалука физички напао стручне раднице које су професионално вршиле своју дужност. Пука је срећа што су се двојица колега нашли ту и савладали нападача без посљедица, те га задржали на земљи до доласка полиције. Прије неколико мјесеци, социјална радница из "Центра за социјалну скрб" Осијек страдала је од руке клијента којем је годинама помагала. Претходних година сведоци смо насиља над стручним радницима у свим земљама окружења. Нажалост, показало се да су нам потребне другачије праксе како би се заштитили животи и стручних радника и корисника услуга центара за социјални рад. Стручним радницима је неопходно дати статус службених лица, а у сваки центар увести оружано обезбеђење и детекторе метала. Док се системски не ријеши овај проблем, починиоци насиља над стручним радницима ће се извлачити са прекршајном пријавом, као што ће то бити са господином који је данас напао стручне раднике, а само из разлога јер су га колеге спријечиле да убије некога! Ово је озбиљан проблем јер су животи у питању и мора се хитно реаговати – навели су из ЦСР Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана