Двојици дилера укупно десет година робије

Н. Т.
Двојици дилера укупно десет година робије

БАЊАЛУКА - Зоран Шавијa (60) из Бањалуке и Бранкo Миливојшa (56) из Приједора у правоснажно су у Врховном суду Републике Српске осуђени на укуоно десет година затвора због трговине дрогом.

Шавији је потврђена казна из понoвљеног првостепеног суђења  и осуђен је на седам година затвора, док је Миливојиши казна умањена за четири месеца па је сада добио три године затвора. У изречену казну обојици је урачунато време проведено у притвору. 

- Жалбе тужилаштва и одбране Шавије одбијене су као неосноване и у том дијелу потврђена је првостепена пресуда. Дјелимично је уважена жалба Миливојишине одбране и пресуда је преиначена у одлуци о санкцији па му је казна умањена - рекла је секретар Врховног суда Јелена Деспотовић.

Према наводима из пресуде, Шавија и Миливојша су осуђени јер су заједно са више лица продавали дрогу у Бањалуци и Мркоњић Граду током 2017. године. Трговали су хероином, кокаином, марихуаном, екстазијем, ЛСД-ом и бупренорфином. У пресуди се наводи да су телефонским разговорима  договарали са купцима цијену, количину наркотика и мјесто купопродаје.

Дрогу су продавали сами или заједно са другим оптуженима, a у зависности од количине и врсте, наркотике су продавали по цијени од десет до 50 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана