Две особе из Дервенте оштетиле повјериоце и буџет Српске

Срна
Две особе из Дервенте оштетиле повјериоце и буџет Српске

ДОБОЈ - Полицијска управа Добој поднијела је извјештај добојском Окружном јавном тужилаштву против два лица из Дервенте осумњичена да су оштетила повјериоце привредног друштва и буџет Републике Српске.

Лица чији су иницијали А.Б. и С.С. из Дервенте осумњичена су да су извршила кривична дјела злоупотреба овлаштења у привреди, оштећење или повлашћивање повјерилаца и неизвршење судске одлуке, саопштено је из добојске Полицијске управе.

У саопштењу се додаје да су лица А.Б. и С.С. осумњичена да су од 2015. до 2018. године, као одговорна лица привредног друштва у Дервенти, чији су рачуни блокирани због неспособности за измирење обавеза, у намјери стицања противправне имовинске користи повезаном новоформираном привредном друштву, у којем су, такође, одговорна лица, наложили обављање платног промета преко његових активних жиро-рачуна.

На тај начин су избјегли плаћање обавеза према Пореској управи Републике Српске у укупном износу од 105.635 КМ и повјерицима због чијих потраживања су им блокирани рачуни у укупном износу од 1.925.267 КМ.

За лице А.Б. се сумња да је у току 2017. године у намјери стицања противправне имовиске користи за поменуто правно лице ускратило средства која представљају јавни приход на начин да је избјегло обрачунати и пријавити порезе и доприносе на лични доходак - прековремени рад радника у износу од 15.751 КМ, те на тај начин у том износу оштетило буџет Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана