Дјевојке из Србије ухапшене у акцији "Долар"предате Теренском уреду за странце, а власник стрптиз клуба пуштен VIDEO

Н. Т.
Дјевојке из Србије ухапшене у акцији "Долар"предате Теренском уреду за странце, а власник стрптиз клуба пуштен VIDEO

БАЊАЛУКА - Власник стриптиз клуба “Карибик денс” Лари Живковић ухапшен у акцији “Долар”, као и двије дјевојке из Бањалуке које су ухапшене због сумње да су се бавиле проституцијом пуштене су да се бране са слободе, док су четири дјевојке из Србије предатe Теренском уреду за странце у Бањалуци, потврђено је “Гласу Српске”.

Такође, и четири ухапшена држављанина из Словеније предати су Теренском уреду за странце. Сазнајемо да ће свим дјевојкама навјероватније бити издат налог о протјеривању као и против два Словенца.

Живковића, како сазнајемо полиција терети за навођење на проституцију и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије јер је клуб радио послије 23 часа. Његов  адвокат Марко Микеш казао је да је пуштање на слободу његовог клијента било за очекивати јер нема доказа за кривична дјела.

Незванично сазнајемо да су три од шест дјевојака ухапшене у акцији признале да су се бавиле проституцијом, док остале то негирају.

Како сазнајемо кривицу су у полицији признале З. Д. и  Н. К.  из Србије и А. М. из Бањалуке, док Бањалучанка  Н. Ш.  те М. В. и  А. С. из Србије тврде да се нису бавиле проституцијом.

Акција “Долар” изведена је  је у петак навече и у њој је било  ухапшено укупно 11 особа,  а њен циљ je  откривање проституције и неовлаштене производње и промета опојних дрога. Од четири држављанина Словеније која су зетечена и ухапшена у клубу “Карибик денс” тројица су била позитивна на кокаин. Они су приведени и испитани у полицији. Према ријечима нашег извора дрога је пронађена код држављанин Словеније Бернарда. Ћ., а приведени су и његови сународници  Ален Д., који је издржавао казну затвора од три године за дрогу, Мирхад Ф., држављанин Словеније и БиХ (Цазин) за којим је била потјерница интерпола па  обустављена, а он је  издржао казну затвора од шест година због крађе возила. Приведен је и држављанин Словеније Мирослав С. који је хапшен у Италији за дрогу.

У Полицијској  управи Бањалука казали су нам да ће против једне особе ухапшене у акцији “Долар”, бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву, док их је пет прекршајно санкционисано.

- Против Л.Ж. биће поднешен извјештај Окружном јавном туживаштву Бањалука  због основа сумње да је починио кровична дјела навођење на проституцију и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије. Четири држављанина  Србије и четири држављанина Словеније су предати Теренском центру за странце Бањалука, ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности- рекли су у ПУ Бањалука.

Додали су да су А. М., Н. К. и З. Д. су прекршајно саникционисане због почињеног прекршаја проституција.

- Такоће лице Б. Ћ. је санкционисано због прекршаја из Закона о производњи и промету опојних дрога и М. С. због ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција. У сарадњи са надлежним тужиоцем биће одлучено које мјере ће ићи против осталих лица - рекли су у ПУ Бањалука.

Клуб “Карибик денс” налази се у бањалучком хотелу “Ћетојевић”  гдје користи изнајмљен простор.

Из поменутог хотела “Гласу Српске” су саопштили да са акцјом “Долар” немају ништа

- Хотел као хотел не ради од марта 2020. године од када је настала ситуација изазвана вирусом корона. Акција се одвијала у клубу Карибик-денс, коме је издат пословни простор. Лари Живковић је власник фирме која је под киријом и није власник “Ћетојевића”. Власници немају никакве везе са клубом и радњама које се у њему одвијају - саопштио је менаџмент хотела “Ћетојевић”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана