Детаљи убиства у Сарајеву: У нападу љубоморе упуцао дјевојку па се вратио у кафић

Јелена Станић
Детаљи убиства у Сарајеву: У нападу љубоморе упуцао дјевојку па се вратио у кафић

Сарајево - Едвин А. (25) из Горажда, осумњичен за убиство своје дјевојке Сумеје Дедовић (25), јуче је предат у Кантонално тужилаштво (КТ) у Сарајеву, потврђено је “Гласу Српске”.

Портпарол КТ Сарајево Азра Бавчић је, наводећи иницијале, казала да ће поступајући тужилац испитати осумњиченог након чега ће одлучити о даљим мјерама.

- Након убиства ухапшен је и Д. Г. који је предат Судској полицији ФБиХ, јер је за њим раније расписана централна потјерница због наркотика - рекла је Бавчићева.

Извор близак истрази је казао да Дамир Г., иначе Едвинов цимер, није осумњичен за убиство, али да је ту ноћ био с њима у друштву.

Стравични злочин десио се у суботу у раним јутарњим часовима у сарајевском насељу Ступ када је испред кафане код пијаце “Хецо” пронађено Сумејино тијело, а исти дан полиција је ухапсила њеног момка Едвина због сумње да је убио.

- Њих двоје су се у раним јутарњим часовима паркирали испред кафане гдје су се посвађали. Убрзо су се страсти смириле и ушли су у објекат. Нису дуго остали, јер су према ријечима очевидаца, попили по пиће и изашли напоље - казао је извор и додао да су се након изласка поново посвађали када је Едвин због љубоморе извукао пиштољ и упуцао је. Према наводима федералних медија, Едвин се након испаљеног хица вратио у кафану, а убрзо су се чули повици да је дјевојка убијена.

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштило је у суботу да су након пријаве да је пронађено беживотно женско тијело  изашли на терен и обавили увиђај којим је руководио тужилац Кантоналног тужилаштва.

- Утврђено је да је страдала женска особа, рођена 1994. године. Полицијски службеници раде на расвјетљавању овог кривичног дјела - навели су у саопштењу.

Незванично, испитано је десетак особа, након чега су истражитељи као главног осумњиченог идентификовали Едвина. Медији су пренијели да има два пиштоља, за које наводно има дозволе.

Ухапшен и цимер

Едвин А. је заједно са цимером Дамиром Г. (40) из Велике Кладуше живио на Илиџи.

- Њих двојица су, заједно са Сумејом, били у кафани на Илиџи. Едвин је цимера одвезао у стан, а са страдалом отишао у кафану у насеље Ступ - казао је извор. Према његовим ријечима, полиција је приликом претреса стана у коме су њих двојица живјели пронашла наркотике и ухапсила Дамира за којим је већ била расписана потјерница због дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана