Детаљи трагедије у Рогатици: Рингишпил исправан, дјевојчица страдала док је покушавала да освоји награду?

Јелена Станић
Детаљи трагедије у Рогатици: Рингишпил исправан, дјевојчица страдала док је покушавала да освоји награду?

РОГАТИЦА – Рингишпил, са којег је пала дјевојчица С. Б. (15) која је на путу до болнице преминула, према првим информацијама је исправан, а наводно је узрок несреће људски фактор, сазнаје "Глас Српске".

Трагедија се десила синоћ око 21 час код цркве Свете Тројице у Рогатици.

- Сваке вечери се омладина окупљала око цркве. Чули смо да је С.Б. била на рингишпилу и да је покушавала да ухвати патку која је била постављена као награда за додатну вожњу - испричао је извор близак породици који није желио да му објавимо име.

Додао је да су му мјештани који су присуствовали несрећном догађају испричали да ју је неко од младих који су се возили на рингишпилу гурнуо како би се заљуљала, али је ударила у главу корпа рингишпила која се налазила испред ње, након чега је изгубила свијест и пала на земљу.

Несрећној дјевојчици су притрчали присутни како би јој помогли и одмах позвали Хитну помоћ.

- Око 21 час обавијештени смо од колега из Рогатице да је дјевојчица пала са рингишпила, да су они покушали што су могли, упутили су је за Фочу али замолили су за помоћ овдје. Организовао сам свој тим, позвали смо и анестезиолога, сви смо спремни били и чекали. Међутим, кад су стигли дјевојчица је била без знакова живота. Покушали смо мјере реанимације, дали смо све од себе, али на жалост безуспјешно - казао је за федералне медије дежурни љекар Ургентног центра горажданске болнице Младен Сефер.

У Окружном тужилаштву потврдили су да је малољетна особа страдала и да су наређења вјештачења уређаја, али да до завршетка истраге не могу дати више информација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана