Детаљи акције на Јахорини у којој је ухапшен Слоба Снајпер вођа навијача “Воше”

Невена Рељић
Детаљи акције на Јахорини у којој је ухапшен Слоба Снајпер вођа навијача “Воше”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Новосађанин Слободан Милутиновић звани Слоба Снајпер (35) и његов возач Горан Николић из Нових Лединаца ухапшени су јуче на Јахорини због сумње да су чланови организоване криминалне групе, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Незванично, Милутиновић је ухапшен на Јахорини у хотелу “Вучко” на основу издате наредбе Основног суда у Сокоцу због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја из члана 361. Кривичног закона Републике Српске. Незванично сазнајемо да Милутиновић има пасош БиХ, а да је границу легално прешао.

Милутиновић је један од челника Фудбалског клуба Кабел, а члан је и Управног одбора ФК Војводина. Полицији је одавно познат по кривичним дјелима. Према пресуди Основног суда у Новом Саду због насиља, забрањен му је приступ стадиону “Карађорђе” кад ФК Војводина игра утакмице.

Милутиновић је био један од вођа фракције “Г-3”, навијача “Воше”. Његово дивљање, хулиганство, насиље те нереди по спортским трибинама и на утакмицама ескалирали су 2017. године. Тада је, послије завршетка утакмице Ружомберок - Војводина у Словачкој, коју је домаћин добио са 2:0, фудбалер Никола Трујић медијима испричао да га је у свлачионици напао Милутиновић, који је са још десетак присталица Војводине ушао у свлачионицу.

- Милутиновић ме је ухватио за врат и почео да ме вуче до клупе. Он ми је рекао: “Шта ти глумиш?! Докле ми тебе више да трпимо!”. Када је он завршио, шаком у главу ме је ударио његов рођени брат Ненад и додао: “Видјећемо се ми у Новом Саду!” - испричао је Трујић након напада.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да су на Јахорини ухапшени Милутиновић и Николић, али нису прецизирали за која кривична дјела их сумњиче.

- У току је криминалистичка обрада ухапшених, а претресене су и локације и возила која су користили на подручју Јахорине. Активности се проводе под надзором Окружног тужилаштва Источно Сарајево и Основног суда у Источном Сарајеву - саопштено је из МУП-а, не наводећи више детаља.

Милутиновића су за седам година покушали убити три пута и то сваки пут постављањем експлозива испод аутомобила. У фебруару 2020. године у Новом Саду експлодирала је бомба постављена испод његовог џипа у којем се у том тренутку он налазио. Он је тада повријеђен, али је преживио, јер је постављена бомба била слабије разорне моћи. У новембру 2013. запаљен је џип “мерцедес МЛ”, који је припадао његовој дјевојци. Наводно се на мети пиромана нашао због дуга од 40.000 евра. Крајем октобра 2018. инцидент се поновио, а тада се спекулисало да је све повезано са ФК Војводина.

Пресуде

Слободан Милутиновић има најмање десет кривичних пријава и бар двије осуђујуће судске пресуде. Посљедња казна на коју је осуђен је из 2016. године, када га је Виши суд у Новом Саду осудио на двије године и шест мјесеци затвора због неовлашћене производње и стављања у промет опојне дроге. Тада је утврђено да је Снајпер намјеравао да прода 46 грама хероина који су код њега нађени и заплијењени у акцији новосадске полиције.

Прије пет година Милутиновић је сумњичен и за напад на полицајца из Панчева који је обезбјеђивао утакмицу, а кога су он и још деветорица навијача наводно каменовали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана