Црни викенд на друмовима у БиХ: “Дачијом” слетио у кањон Неретве

Небојша Томашевић
Црни викенд на друмовима у БиХ: “Дачијом” слетио у кањон Неретве

КАЛИНОВИК - Београђанин Никола М. (40) погинуо је када се аутомобилом сурвао низ литицу високу 50 метара у кањон Неретве у Улогу код Калиновика. Током викенда живот су изгубиле још двије особе у саобраћајним несрећама на подручју Благаја и Сарајева.

Стравична несрећа у Улогу десила се у суботу око 13 часова, а према незваничним информацијама, до ње је дошло када је из непознатих разлога “дачијом” слетио у кањон Неретве. Аутомобил се од пада буквално распао, а тијело страдалог и олупину извукли су припадници Спасилачке службе “Волф” и Горске службе спасавања Бијељина (ГСС Бијељина) на чијим “Фејсбук” страницама су објављене информације о несрећи и фотографије.

- У суботу око 13 часова, на мјесту гдје се гради хидроцентрала на ријеци Неретви у мјесту Улог код Калиновика, догодила се саобраћајна несрећа у којој је једно лице смртно страдало када је аутомобилом слетио низ стијену висине око 50 метара - објављено је на “Фејсбук” страници ГСС Бијељина.

Према незваничним информацијама, страдали је радио као пословођа једне фирме која учествује у изградњи хидроелектране у Улогу.

Друга стравична несрећа у којој је погинуо младић Х. М. (22) из Бугојна десила се истог дана на улазу у Благај код Мостара. Како је саопштено из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, до несреће дошло око 21.30 часова. Према незваничним информацијама, у несрећи је учествовао и “голф”, а “мерцедес” који је возио Х. М. слетио је у виноград поред пута и преврнуо се. У несрећи је једна особа задобила тешке и по живот опасне повреде, а једна је лакше повријеђена. Низ тешких саобраћајки настављен је током недјеље када је код тунела Тарчин аутомобил ударио у камион испред себе.

Ова несрећа се десила око 12 часова, а погинула је једна особа чији идентитет није саопштен, као ни детаљи о несрећи. Само неколико часова раније, код Пала у судару “голфа два” и “форда” тешко су повријеђене четири особе, од којих су двије задобиле повреде опасне по живот. Несрећа се десила у недјељу ујутро око 5.40 часова у мјесту Сјетлина код Пала.

- Повријеђени су К. М. и Т. С. који су животно угрожени, а тешке повреде задобили су Б. Л. и Д. К, која је управљала “фордом”. Повријеђени су превезени у Болницу “Србија” у Источном Сарајеву - рекли су у Полицијској управи Источно Сарајево.

Возило на крову

Младен В. и Емин З. повријеђени су када су возећи “ситроен ц3” слетјели с пута у бањалучком насељу Врбања. Несрећа се десила у недјељу ујутро, а возило се преврнуло на кров. Како сазнајемо, Младен В. је задобио повреде ногу, руке и главе, а Емин З. повреду ноге. У Полицијској управи Бањалука, не наводећи имена, потврдили су да су двије особе повријеђене у несрећи у насељу Врбања и да је ријеч о возачу и сувозачу из аутомобила “ситроен”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана