Ћејвановићу одређен једномјесечни притвор

Срна
Ћејвановићу одређен једномјесечни притвор

БРЧКО - Надлежни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор шефу Пододјељења за пољопривреду у Влади дистрикта Ферхату Ћејвановићу који је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Притвор му је одређен због опасности да ће поновити дјело и утицати на свједоке, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Тужилаштво је против Ћејвановића отворило истрагу због кривичног дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

У наредби за спровођење истраге наводи се да је Ћејвановић осумњичен да се, поступајући у својству шефа Пододјељења на чијем челу се налази, у два наврата састао с једним лицем поводом захтјева за подстицај за пољопривредну производњу тражећи 1.000 КМ да би исходовао позитивно рјешење.

У саопштењу се наводи да су се јуче поново састали на бензинској пумпи "Гаспром" у Брчком, при чему му је лице чији су иницијали Е.Ф. при изласку из објекта предао тражени новац.

По притварању осумњиченог, Тужилаштво дистрикта неодложно наставља његово даље процесуирање за кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, с прописаном казном затвора од шест мјесеци до пет година, саопштено је из брчанског Тужилаштва.

Брчанска полиција ухапсила је јуче овог високорангираног службеника Владе дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана