Чамберовом помагачу година затвора

Небојша Томашевић
Чамберовом помагачу година затвора

БАЊАЛУКА - Милан Ђурђевић (43) из Лакташа осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину затвора јер је након убиства Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22), кући одвезао суграђанина Далибора Чамбера (47) којег терете да је починио тај злочин.

Ђурђевић је осуђен за помоћ учиниоцу кривичног дјела, а раније признао кривицу пред судским вијећем.

Пресуду је изрекло вијеће којим ке предсједавао судија Драган Улетиловић. Он је казао да је суд приликом одмјеравња казне  као олакшавајуће цијенио признање оптуженог, кајање и неосуђиваност.

Према оптужници, злочин се догодио у новогодишњој ноћи, 31. децембра лани око 22.30 часова испред бензинске пумпе „НИС Петрол“ у Трну.

Чамбер и Ђурђевић дошли су „мерцедесом Ц“ на пумпу, а по изласку из возила дошло је до свађе и сукоба са Савановићем и Бабићем који су ту дошли „мерцедесом ГЛК 220“. Током обрачуна, Чамбер је из пиштоља за који нема дозволу и оружани лист, пуцао према возили „мерцедес ГЛК“ и погодио задњи лијеви точак.

- Савановић и Бабић су сјели у ауто и покушали да оду, али их је Чамбер зауставио. Бабић је изашао и Чамбер је пуцао на њега те га погодио у лијево стопало - наводи се у оптужници.

Додаје се да се тада Бабић кренуо удаљавати, а за њим је пошао Чамбер којег је  Савановић  ударио песницом у главу и оборио на асфалт.

- Чамбер је пао на леђа и из тог положаја је испалио хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен између два до три метра од њега. Повријеђени је превежен у Ургентни центар УКЦ РС гдје је подлегао од посљедица рањавања - наводи се у оптужници и додаје да је Ђурђевић одвезао Чамбера с мјеста злочина како би му помогао да сакрије пиштољ и друге трагове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана