Бив­ши ди­рек­тор "АРС тур­са" при­сво­јио 63.000 КМ од ту­ри­стич­ких аран­жма­на

Је­ле­на Ста­нић
Бив­ши ди­рек­тор "АРС тур­са" при­сво­јио 63.000 КМ од ту­ри­стич­ких аран­жма­на

Ба­ња­лу­ка - Бив­ши ди­рек­тор Ту­ри­стич­ке аген­ци­је "АРС турс" Си­ни­ша Ан­тић (44) из Ба­ња­лу­ке осум­њи­чен је да је не­за­ко­ни­то при­сво­јио 63.000 КМ од упла­ће­них ту­ри­стич­ких аран­жма­на.

Он је ју­че ухап­шен у по­ли­циј­ској ак­ци­ји "Аеро­дром" и на­кон ис­пи­ти­ва­ња пу­штен да се бра­ни са сло­бо­де.

Пре­ма не­зва­нич­ним ин­фор­ма­ци­ја­ма, Ан­тић је, но­вац ко­ји је узи­ма­ла аген­ци­ја за ре­а­ли­за­ци­ју пу­то­ва­ња и оба­ве­за пре­ма дру­гим аген­ци­ја­ма, за­др­жа­вао за се­бе. Аген­ци­је су, по­том, по­тра­жи­ва­ња упућивала "Арс тур­су".

Из По­ли­циј­ске упра­ве Ба­ња­лу­ка, на­во­де­ћи ини­ци­ја­ле, са­оп­шти­ли су да га те­ре­те за зло­у­по­тре­бу слу­жбе­ног по­ло­жа­ја.

- На осно­ву ви­ше­мје­сеч­не ис­тра­ге ко­ја је во­ђе­на под над­зо­ром ту­жи­ла­штва, утвр­ђе­но је да је осум­њи­че­ни то­ком 2017. и 2018. го­ди­не при­ли­ком про­да­је ту­ри­стич­ких ан­га­жма­на до­би­је­ни но­вац при­сво­јио. Он је био ду­жан да па­ре по­ло­жи на ра­чун пред­у­зе­ћа, што ни­је учи­нио. При­чи­ње­на ште­та је око 63.000 КМ - ре­кла је порт­па­рол По­ли­циј­ске упра­ве Ба­ња­лу­ка Ма­ри­ја Мар­ка­но­вић и до­да­ла да је за са­да утвр­ђе­но да је оште­ће­но 58 осо­ба. На­гла­си­ла је да је то­ком ис­тра­ге од­у­зе­та од­ре­ђе­на до­ку­мен­та­ци­ја и да је са­слу­шан ве­ћи број ли­ца, чи­је ће из­ја­ве слу­жи­ти као до­ка­зи у кри­вич­ном по­ступ­ку.

Са­да­шња ди­рек­то­ри­ца аген­ци­је "АРС турс" Сла­ђа­на Са­ва­но­вић ни­је же­ље­ла да ко­мен­та­ри­ше Ан­ти­ће­во хап­ше­ње.

- Ту­жи­ла­штво је пре­у­зе­ло слу­чај и не­ћу да­ва­ти би­ло ка­кве из­ја­ве - крат­ко је ка­за­ла Са­ва­но­ви­ће­ва.

"АРС турс" је ра­дио у окви­ру "Аеро­дро­ма Ре­пу­бли­ке Срп­ске", а Ан­тић је био ди­рек­тор до 31. ав­гу­ста 2018. го­ди­не, ка­да га је сми­је­ни­ла Скуп­шти­на ак­ци­о­на­ра.

У са­оп­ште­њу "Аеро­дро­ма РС" ис­та­кли су да се не­ће огла­ша­ва­ти да не би оме­та­ли ис­тра­гу.

Ту­ри­стич­ка аген­ци­ја "АРС турс" по­слу­је од 1998. го­ди­не, а при­је три го­ди­не је ре­ги­стро­ва­на у Окру­жном при­вред­ном су­ду у Ба­ња­лу­ци као са­мо­стал­но при­вред­но и дру­штво огра­ни­че­не од­го­вор­но­сти.

Без ко­мен­та­ра

Осум­њи­че­ни Си­ни­ша Ан­тић ни­је же­лио да го­во­ри о оп­ту­жба­ма ко­је му по­ли­ци­ја ста­вља на те­рет.

- Не же­лим би­ло шта ко­мен­та­ри­шем - по­ру­чио је крат­ко у те­ле­фон­ском раз­го­во­ру Ан­тић .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана