Жуто упозорење за јак вјетар, обилније падавинe и грмљавину

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Жути метеоаларм у БиХ упозорава данас на појачан вјетар у сјеверозападним подручјима, обилније падавине у источним и централним предјелима, те грмљавину на југу.

Увече и током ноћи појачан вјетар, са ударима од 40 до 50 километара на час очекује се на подручју Бањалуке и Приједора, као и падавине од 20 до 50 литара по метру квадратном и грмљавина.

У Требињу, Вишеграду и Фочи очекује се грмљавина, те се скреће пажња на опрез у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени.

На подручју Бихаћа очекује се вјетар до 40 километара на час, као и падавине од 20 до 30 литара по метру квадратном, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

На подручју Ливна и Мостара могућа је олуја са грмљавином. "Будите посебно пажљиви у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени", додаје се у саопштењу.

Падавине од 15 до 25 литара по метру квадратном, као и грмљавина, очекују се на подручју Сарајева и Тузле.

"Будите свјесни могућности за локално плављење мањег броја имовине, са локалним ометањем у активностима на отвореном. Тешки услови за вожњу усљед смањење видљивости и неконтролисаног кретања возила услијед воде", додаје се у саопштењу.

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно облачно, средином дана нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином у већини крајева.
Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни, у зони пљускова понегде појачан, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 19 до 25, на југу до 28 степени Целзијусевих, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак и Ливно 10, Чемерно, Бугојно и Зеница 11, Бањалука и Сарајево 12, Бихаћ 13, Мркоњић Град и Рудо 14, Нови Град и Тузла 15, Бијељина, Билећа и Приједор 16, Бањалука, Добој, Требиње и Мостар 17 степени Целзијусевих. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана