Завршена изградња Граничног прелаза Градишка

Akta.ba
Завршена изградња Граничног прелаза Градишка

Компанија ИТЦ Зеница завршила је радове на изградњи Граничног прелаза Градишка.

“Највећи и најмодернији гранични прелаз је завршен. Честитке за наше раднике који су учествовали у изградњи, а посебно за водитеља пројекта Елмира Шкуља и пословођу Есада Исаковића”, наводе из ове компаније.

Изградња објекта трајала је 19 мјесеци, а било је ангажовано 50 радника (грађевинци високоградње и нискоградње, металци, занатлије, машинци, електричари, водоинсталатери..)

“Гранични прелаз садржи централни објекат, царинску контролу, објекте за контролу путника и возила, фитосанитарну контролу, технички преглед возила, ветеринарску инспекцију, контролне кабине, ресторан, шпедитерске блокове, санитарне објекате, саобраћајну инфраструктуру, укључујући вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију”, кажу из ИТЦ-а за Акта.ба.

Такође, гранични прелаз Градишка има шест улазних и шест излазних трака, 70 паркинг мјеста за теретна моторна возила на улазу у БиХ и 30 паркинг мјеста за теретна моторна возила на излазу из БиХ.

Има девет објеката који су опремљени савременом опремом, петнаест контролних кабина, те три надстрешнице укупне површине 5.316,00 м2.

Изградњом новог граничног прелаза и терминала коначно ће бити ријешен проблем који оптерећује Градишку годинама, а то су огромне гужве у самом граду због великог броја камиона који свакодневно блокирају саобраћајнице.

“Све је спремно за примопредају радова, очекујемо технички преглед објеката”, поручују из ИТЦ-а.

Иначе, друга фаза изградње царинског терминала и граничног прелаза је коштала преко 14 милиона КМ.

Ипак, нови гранични прелаз пуни смисао и функцију добиће тек са изградњом међудржавног моста преко Саве за који су у току тендери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана