Заљубљени парови славе љубав на улицама Бањалуке и Сарајева

АА
Заљубљени парови славе љубав на улицама Бањалуке и Сарајева

Сарајево/Бањалука - На улицама Сарајева и Бањалуке заљубљени парови, с цвијећем и поклонима у рукама, славу своју љубав на 14. фебруар, Дан заљубљених или Валентиново.

Продавачи у Сарајеву су спремно дочекали данашњи дан па су  радње и тезге опскрбљене романтичним поклонима, балонима и украсима на којима доминира црвена боја љубави.

Понеки заљубљени пар, старији или млађи, шета држећи се за руке и носећи свој поклон са исписаним порукама љубави.

Слична атмосфера је у Бањалуци, гдје се данас продају разни поклони, од цвијећа, разних предмета са натписом љубав, лицидерских срца, до незаобилазних плишаних срца са разним порукама.

Бањалучани данас, према ријечима продавача, Валентиново обиљежавају много скромније него претходних година.

Најзаинтересованији за куповину су млади, мада су и старије романтичне душе застајале поред штандова.

Јасна Милановић, која ради у једној од бањалучких цвјећара у центру града, каже да је ове године главни поклон једна ружа. Претходних година муштерије су каже куповале и по три, пет, па чак и 101 ружу, али ове године то није случај.

"Углавном купују омладинци. Јутрос смо имали прву муштерију господина од 83 године који нам је редовна муштерија и он је купио по ружу супрузи и кћерки. То нам је натјерало сузе на очи", каже Милановићева.

У близини цвјећаре срели смо млади, заљубљени пар, Дино је Јелени купио црвену ружу, која ју је одушевила. Каже да то није једини поклон, припремио је још нешто, али није желио да поквари Јелени изненађење.

Гордана Добраш, која продаје ручне радове, на питање како иде продаја каже - ни добро, ни лоше.

"Заради се оно што се потрошило. Већ четири дана продајемо, први и други дан није било ништа, јуче је било добро захваљујући лијепом времену, надамо се и данас да ће бити, колико толико", каже Добраш.

Валентиново се на 14. фебруар обиљежава у многим земљама свијета. Овај празник посвећен је изражавању или признавању љубави вољеној особи. Неписано правило налаже да се заљубљени на овај дан састану на романтичном мјесту, размјене поклоне и лијепо проведу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана