За пола године оперативних захвата 20.596 захвата

М. Л.
За пола године оперативних захвата 20.596 захвата

Бањалука - На 16 хируршких клиника Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС у првих шест мјесеци ове године реализовано је 20.596 оперативних захвата.

Начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију др Драган Костић у петак је истакао да болницу не чине зидови, него љекари који лијече пацијенте, те да не треба стварати негативну слику само при уласку у оронулу зграду хирургије. Наглашава да је у клиници запослено 56 људи, од тога 19 доктора и 37 медицинских сестара, те да располажу са 68 кревета. Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење др Дарко Голић рекао је да је ова клиника препознатљива у региону по томе што једини раде све технике, изузев анестезије на отвореном срцу.

- Ступили смо у контакт са једном америчком организацијом која окупља гинекологе и анестезиологе, а бави се сигурним породом и с њима у понедјељак отварамо радионицу у Бањалуци - рекао је Голић.

Генерални директор УКЦ РС Мирко Станетић нагласио је да ће рад љекара на хируршким клиникама бити знатно олакшан пресељењем у нове објекте на Паприковцу половином 2018. године. Станетић је казао да је у УКЦ-у у току систематизација радних мјеста, у оквиру чега је било промјена када је ријеч о позицијама главних медицинских сестара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана