Додик честитао Међународни дан слободе медија

Срна
Додик честитао Међународни дан слободе медија

БАЊАЛУКА - Република Српска, као демократско друштво, створила је услове за рад свих медија цијенећи важности слободе изражавања, улогу и значај медија, као и правовремено информисање јавности у савременом свијету, истакао је предсједник Српске Милорад Додик у честитки поводом Међународног дана слободе медија, 3. маја.

Додик је честитао Међународни дан слободе медијима новинарима, удружењима новинара и запосленима у средствима јавног информисања у Републици Српској, истакавши да су за просперитет комплетног друштва веома битни одговоран однос према медијској заједници, те поштовање начела и вриједности слободе медија.

Он је захвалио свим медијским радницима који прате актуелна дешавања, те пружају, објективне и поуздане информације, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

"Институције Српске ће наставити у потпуности подржавати професиноалне медије како би им се обезбиједио бољи положај и повољнији услови рада. Честитам вам овај дан, уз жељу за много успјеха на професионалном и личном плану", наводи се у честитки.

Трећи мај у свијету обиљежава се као Дан слободе медија с циљем подизања свијести о значају слободе и независности медија.

Циљ обиљежавања јесте подизање свијести о важности медијских слобода и њених основних начела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана