За побољшање пословања привредних друштава 1.500.000 КМ

Срна
За побољшање пословања привредних друштава 1.500.000 КМ

Бањалука - Влада Републике Српске дала је данас сагласност на ранг листу од 98 привредних друштава која су остварила право на новчана средства за побољшање ефикасности пословања, у укупном износу од 1.500.000 КМ.


На сједници је прихваћена информација о провођењу јавног конкурса за додјелу новчаних средстава за побољшање ефикасности пословања привредних друштава, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"На јавни конкурс пријавило се 148 привредних друштава. Услове јавног конкурса испунило је 98 привредних друштава за које је предложена подјела новчаних средстава, док 50 друштава није испунило услове конкурса", наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске дала је сагласност Министарству индустрије, енергетике и рударства на план утрошка средстава на позицији текући грант за реструктуирање и побољшање ефикасности рада привредних друшатава, од 1. јануара до 31. децембра ове године у износу од 1.500.000 КМ.

Министри су прихватили информацију о стању у области страних улагања у Републици Српској и Приједлог акционог плана за спровођење Студије о подстицању страних улагања у Српску од 2014. до 2017. године.

Према подацима привредних судова, директне стране инвестиције у Републику Српску од 1. јануара до 30. септембра ове године износе 180 милиона КМ.

Упоређујући податке за 2013. годину, у којој су директна страна улагања у Републици Српској износила 136,6 милиона КМ може се примјетити да је дошло до благог пораста страних улагања у овој години.

Влада Републике Српске донијела је уредбу о измјени уредбе о педагошким стандардима за средње образовање.

Због економских и организационих разлога, средње школе нису у потпуности примијениле стандарде прописане овом уредбом.

Из тог разлога Министарство просвјете и културе предлаже продужење рока за примјену Уредбе о педагошким стандардима за средње образовање, са пет на седам година од дана доношења Уредбе, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана