Упозорење на могуће појаве бујичних поплава

ГС
Упозорење на могуће појаве бујичних поплава

БАЊАЛУКА - Хидрометеоролошки заводи Републике Српске и Федерације БиХ за данас су издали упозорења на могуће појаве бујичних поплава због најављене велике количине падвина у централним, сјеверним и сјевероисточним подручјима.

- Због локалног карактера пљускова није могуће унапријед знати тачну локацију појаве обилних падавина, а количина падавина ће знатно варирати. Јаке падавине у кратком периоду могу изазвати појаву и изливање бујичних водотока, проблеме са оборинским водама и појаву урбаних поплава - упозорили су из Републичког хидрометеоролошког завода.

Количина падавина која се очекује је између 20 и 40 литара кише по метру квадратном, објављено је на сајту Федералног хидрометеоролошког завода. Метеоаларм је издао жуто упозорење за подручје цијеле БиХ због грмљавине и очекиваних падавина.

За регије Бањалука, Фоча и Приједор очекују се пљускови са грмљавином и грађани су упозорени да буду посебно пажљиви у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени.

За требињску и вишеградску регију од 10.00 часова до поноћи очекују се пљускови са грмљавином.

На подручју Бихаћа прогнозирано је да ће пасти између 20 и 50 литара кише по метру квадратном, а очекује се и грмљавина. Упозорење на грмљавину односи се на период од 12.00 до 17.00 часова.

Тузлански крај очекује количина од 20 и 40 литара кише по метру квадратном, а од поднева до поноћи и грмљавина. Ливањски и мостарски крај од 12.00 до 19.00 часова очекује грмљавина, а на подручју Сарајева од 12.00 до 21.00 час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана