У Херцеговини активно 14 пожара, имовина грађана није угрожена

Срна
У Херцеговини активно 14 пожара, имовина грађана није угрожена

Билећа - На подручју источне Херцеговине активно је 14 пожара који не угрожавају имовину грађана, речено је Срни у Регионалном центру Републичке управе Цивилне заштите у Билећи.

На подручју општине Билећа активни су пожари мањег интензитета у селима Мека Груда, Подгорје, Граница, Симијова, као и пожар у селу Трновица који је под контролом.

У општини Љубиње активан је пожар на подручју села Жрвањ-Кртиње који се шири у правцу планине Видуше гдје гори шума, ниско растиње и трава, али не угрожава имовину грађана, кажу у овом центру.

На подручју општине Гацко активни су пожари у мјестима Липник, Церница, Браичевићи, Мрђеновићи који се не гасе због неприступачног терена.

У Невесињу су активни пожари у мјестима Колешко и Ковачица, те пожар у рејону села Подграђе-Шипачно који су слабијег интензитета и не представљају опасност по насеља.

На подручју Требиња активан је пожар на Требињским брдима који се не гаси, са у општини Берковићи нема активних пожара.

У саопштењу Полицијске управе Требиње наводи се да је узрок великог броја пожара људска непажња, нестручност и остављање ватре без надзора приликом паљења корова, због чега су још једном апеловали да грађани не пале ватру на отвореном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана