У четвртом павиљону СЦ „Никола Тесла“ у двокреветне собе угуравају трећи кревет?

nezavisne.com
У четвртом павиљону СЦ „Никола Тесла“ у двокреветне собе угуравају трећи кревет?

Фото: Владимир Стојаковић ђ Проблеми у четвртом павиљону СЦ „Никола Тесла“: У двокреветне собе угуравају трећи кревет

Бањалука - Иако је нови четврти павиљон Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци намијењен најбољим студентима и прошле године није био пун, ове године навала је толика да се убацује и трећи кревет у собе иако су првобитно планиране само за двоје, тврде станари.

Иако још није званично завршена процедура смјештаја, за коју ће због велике гужве највјероватније бити продужен рок, како је за „Независне“ потврдила група станара, у већину соба убачени су додатни кревети, иако је соба прилагођена за двије особе, а смјештај је скупљи у односу на преостала три павиљона, који имају три или четири кревета.

„Сви ми који смо конкурисали за четврти павиљон урадили смо то зато што знамо да по вишој цијени имамо само једног цимера и боље услове, међутим, нико нас ништа није питао већ су на наш спрат почели убацивати по још један кревет, а цијену су као умањили за десетак КМ, што је ван сваке памети“, испричали су нам неки студенти који станују на трећем спрату.

Ове године, према ријечима једног станара, предност над најбољим студентима имали су они који су лани живјели у овом павиљону, без обзира на просјек.

Иако у Служби смјештаја тврде да најбољи студенти имају предност, те да мастер студенти могу бирати у који ће павиљон, за Стефана Фешиша с просјеком 9,63 на Пољопривредном факултету, у овом павиљону није било мјеста, иако је првобитно добио смјештај.

„Њихово образложење је било да мастер студенти не могу у четврти павиљон, иако сам чуо да их има тамо. Слали су ме од једног до другог и на крају су ми дали трећи павиљон“, рекао је Фешиш.

Студенти кажу да су им без пристанка на други и трећи спрат већ убацили по трећи кревет.

„Ја плаћам 75 КМ и нисам дозволио да ми за 10 КМ мање убаце трећи кревет у собу јер собе заиста нису за три студента. Одустали су, али не знам хоће ли то остати тако јер још није званично завршен смјештај“, рекао је једна станар.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената Центра „Никола Тесла“, потврдио је да се трећи кревет убацује да би се испоштовали сви студенти који су конкурисали плус они који су смјештај добили прошле године.

„Цијена се с трећим креветом смањи на 65 КМ и мора бити сагласност два цимера, мада је тачно да се негдје убацује и без сагласности цимера да би се што више студената смјестило“, изјавио је за „Независне“ Карлица.

Истиче да су студенти који су прошле године били у овом павиљону добили могућност да ту остану јер су већ дали 1.000 КМ, за разлику од оних који су прошле године одбили овај смјештај.

„Ми смо њих 130 и ове године оставили, 100 нових најбољих студената смо смјестили плус 56 бруцоша“, рекао је Карлица.

Ни у Студентском парламенту нити у Унији студента РС нису упознати с проблемима студената из четвртог павиљона јер су, како кажу, „имали друге проблеме“, а овом проблематиком бави се Скупштина студената.

Иако смо јуче више пута покушали ступити у контакт са Зораном Бабићем, директором Студентског центра „Никола Тесла“, он се  није јавио на телефон, јер је, како су нагласили у дому, био на састанцима.

Цијене смјештаја

У три павиљона 10-35 КМ

Четврти павиљон 65-75 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана