Током дана суво, ново наоблачење вечерас

Срна
Током дана суво, ново наоблачење вечерас

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати суво вријеме са сунчаним периодима, а ново наоблачење са кишом очекује се вечерас.

Током дана очекује се и благи пораст температуре. Максимална дневна од четири до осам, на југу до 12 степени Целзијусових. У мјестима гдје се магла задржи остаће хладно, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Нова облачност, која ће се вечерас премјештати са запада, у те крајеве и на југ доноси кишу, а снијег у више предјеле. Киша ће током наредне ноћи почети да пада у свим крајевима.

Дуваће слаб вјетар јужних смјерова, а увече и у ноћи умјерен до јак у Херцеговини и Крајини.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да у Херцеговини јутрос преовладава ведро вријеме, док је у осталим крајевима умјерено до претежно облачно вријеме. Магле има по котлинама.

Источни Дрвар јутрос је био најхладнији са минус десет колико је измјерено у 7.00 часова. На Чемерну, у Калиновику, Дринићу, Купресу и Ливну било је минус девет, а минус осам на Хан Пијеску и у Невесињу.

На Бјелашници, Иван-седлу, Бугојну, Мркоњић Граду, Рибнику и Гацку минус седам, у Јајцу минус шест, Сарајеву, Сребреници, Тузли и на Мраковици минус пет.

У Бањалуци, на Сокоцу, у Кнежеву, Љубињу и Билећи измјерена су минус четири степена, у Приједору, Новом Граду, Зворнику и Стоцу минус три, Бијељини, Добоју, Бихаћу, Зеници Градачцу, Градишци, Рудом и Фочи минус два.

Минус један јутрос је измјерено у Вишеграду, нула у Требињу и један степен у Мостару.

У Источном Дрвару има и највише снијега, у том мјесту је јутрос у 7.00 часова висина сњежног покривача износила 39 центиметара. На Мраковици снијег је висок 22 центиметра, у Кнежеву 20, Мркоњић Граду 19, на Хан Пијеску и у Рибнику 18, на Чемерну 12, у Приједору 10, на Сокоцу осам центиметара.

Највише падавина у протекла 24 часа било је у Источном Дрвару, Рибнику и Градишци. Падавине су регистроване у Добоју, Бијељини, Сребреници, Мркоњић Граду, Рудом, на Чемерну и Кнежеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана