Студенти у новим собама од октобра

А. Ј.
Студенти у новим собама од октобра

Бањалука - Четврти павиљон бањалучког студентског дома "Никола Тесла" комплетно је опремљен и од октобра отвора врата нових соба, у које ће се смјестити око 280 студената.

Рекла је ово предсједник Владе РС Жељка Цвијановић, након што је у петак у друштву министра просвјете и културе РС Дане Малешевића и ректора Универзитета у Бањалуци Милана Матаруге обишла новоизграђену зграду дома.

- Презадовољна сам оним што сам видјела. Успјели смо све завршити на вријеме како би се студенти могли уселити с почетком нове академске године. Заједно са оним што смо урадили у Фочи и Палама студентски стандард ће бити унапријеђен, што је и циљ Владе - рекла је Цвијановићева. 

Малешевић је истакао да је за изградњу четвртог павиљона утрошено око 7,5 милиона КМ, те да је још остало да се уреди студентско позориште.

- Нова зграда студентског дома примиће 280 студената, а један дио соба ће остати за гостујуће професоре, као и за студенте који долазе у Бањалуку на размјену - истакао је Малешевић. Додао је да ће врата нових соба од октобра студентима отворити и домови у Фочи и Палама.  

Матаруга је захвалио Влади РС на овој инвестицији, истакавши да ће зграда у наредних 20 дана добити употребну дозволу, послије чега ће студентски центар добити објекат на управљање.   

Коментаришући захтјев Уније студената РС у вези са смјеном ректора Универзитета у Источном Сарајеву Радослава Грујића због лоших уписних резултата, Малешевић је казао да ректор не може утицати на упис студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана