Српски повратник добио стамбени контејнер од људи доброг срца

Srna
Foto: Srna

БИХАЋ- Људи доброг срца обезбиједили су стамбени контејнер шездесетогодишњем Милораду Новаковићу, српском повратнику у село Горјевац код Бихаћа.

Новаковић, који нема никаквих примања и нарушеног је здравља, живио је до данас у подруму туђе куће у нехуманим условима и без струје.

Парох бихаћки Славиша Милиновић изјавио је Срни да је стамбени контејнер нов и купљен у фирми "Ферменди" у Козарској Дубици.

"Контејнер је постављен на кућиште нашег Милорада, како је и била његова жеља", рекао је Милиновић.

Он је, у име Парохије бихаћке као носиоца цијелог пројекта, захвалио пријатељима из Швајцарске и Бишћанима који су скупили новац за куповину контејнера, а Српској православној црквеној општини Минхен за помоћ при куповини шпорета.

"Захваљујем се и људима који су долазили да чисте и помогну при санацији терена за постављање контејнера, а то су Мишо Пјевић, Перица Родић и Мирко Новаковић, као и онима који су Милораду обезбиједили храну", навео је Милиновић.

Он је истакао да је прича о повратнику Милораду Новаковићу ујединила људе доброг срца свих вјера и нација.

"Ово је заиста доказ да Парохија бихаћка, територијално велика, али народом мала, може још да изнесе на својим плећима велике пројекте", рекао је парох бихаћки. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана