Синдикалци траже оставке менаџмента БХРТ-а

Срна
Синдикалци траже оставке менаџмента БХРТ-а

Сарајево - Синдикална организација радника БХРТ-а затражиће оставке менаџмента, уколико у наредна три мјесеца не предложи санационе мјере и понуди план изласка из кризе овог колектива.

Овај став Синдиката изнесен је на данашњем протестном скупу у просторијама РТВ дома у Сарајеву, одржаном поводом најаве менаџмента о смањењу плата запосленим од 15 одсто. 

На скупу под називом "У 11.15 против минус 15 одсто", прочитано је писмо које је већ упућено генералном директору Мухамеду Бакаревићу и његовом тиму у коме је јасно поручено да "умањење плата не долази у обзир и да синдикални представници о томе уопште не желе да разговарају". 

Синдикат БХРТ-а дао је рок менаџементу да у наредна три мјесеца понуде план изласка из кризе, објавио је БХРТ.

"Може се то звати 'санациони план', 'план изласка', 'сламка спаса' или било како. Али без таквог плана бесмислено је било какво преговарање. У противном сами поднесите оставку", поручено је генералном директору БХРТ-а Мухамеду Бакаревићу. 

Најављени састанак руководства Синдиката и менаџмента БХРТ-а, који је требало да буде одржан након протестног окупљања, Бакаревић је изненада отказао.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана